شرکت فعال در حوزه صنعت برق

پدیده فرسام صنعت اولین مرجع کیفیت توان و سیستم های فیلترینگ.

احداث نیروگاه دیزل ژنراتور

احداث نیروگاه دیزل ژنراتور

ضرورت احداث نیروگاه دیزل ژنراتور

 

امروزه با توجه به قطعی های مراکز صنعتی، برای تداوم تولید نیاز به تولید برق بصورت داخلی می‌باشد. کارخانجات باید با توجه به میزان مصرف خود و در نظر گرفتن چندین فاکتور که در زیر به آن اشاره کرده ایم توان درخواستی خود را مشخص کرده و به تامین دیزل ژنراتور و احداث نیروگاه دیزل ژنراتور بپردازند.

  • طرح توسعه
  • زیر بار قرار گرفتن بار های بزرگ (جریان های راه اندازی)

نیروگاه دیزلی برای مجموعه های صنعتی که بار های لحظه ای دارند انتخاب درستی میباشد چرا که نیروگاه های گازی جوابگوی تغییرات لحظه ای بار نیست.

برای سنکرون کردن دیزل ژنراتور ها می توانید مقاله مربوطه را مطالع کنید.

انتخاب برند و سازنده دیزل ژنراتور

 

انتخاب برند موتور و آلترناتور بیشتر به میزان توان تولیدی و نوع مصرف بستگی دارد.با توجه به تجربیات کارشناسان فنی این شرکت در اجرای و راه اندازی نیروگاه های مراکز صنعتی، پیشنهاد میکنند برای مراکز صنعتی که بار های بزرگ دارند و میخواهند بصورت prime یا continuous از نیروگاه استفاده کنند.بهتر است از موتور های کترپیلار، کامینز و آلترناتور استمفورد در رنج توان درخواستی استفاده کنند. البته برند های پرکینز، بادووین و وولو هم در ایران موجود میباشد.

 

روند احداث نیروگاه دیزل ژنراتور

 

 

عملیات عمرانی

اعم از فونداسیون های دستگاه های دیزل ژنراتور با در نظر گرفتن توسعه آینده، فونداسیون های تابلو ها ،ترانسفورماتور ها، کانال های کابل های فشار متوسط ،فشار ضعیف و کابل های فرمان میباشد.

 

 

طراحی تابلو فشار ضعیف

اگر سنکرون کردن در سطح فشار متوسط انجام گیرد،فقط به یک کلید هوایی جهت حفاظت در کنار دیزل ژنراتور نصب میگیرد اما اگر سنکرون در سطح فشار ضعیف انجام گیرد نیاز به یک تابلو با ورودی و خروجی فشار ضعیف با کلید های هوایی خواهد بود.

 

 

طراحی تابلو فشار متوسط (تابلو 20کیلو ولت)

تابلو فشار متوسط جهت اتصال دیزل ژنراتور ها با برق شهر طراحی باید طراحی گردند.

که در شکل زیر یک نقشه SLD نمونه آورده شده است.

 

این تابلو شامل 4 ورودی دیزل ژنراتور که بعد از تبدیل شدن به 20 کیلوولت توسط ترانسفورماتور وارد این تابلو میشوند.همچنین یک ورودی برق شهر، یک ورودی برای نیروگاه گازی دو تا خروجی برای بار مصرفی، ،یک خروجی برای اتصال به ترانسفورماتور زمین و باس کوپلر و سلول اندازه گیری میباشد.

این تابلو شامل رله های حفاظتی جریانی و ولتاژی اشنایدر میباشند.

 

طراحی سیستم ارت الکتریکی و کنترلی مورد نیاز (در صورت قابل بهره برداری نبودن سیستم موجود)

جهت ارت حفاظتی و نوترال این شرکت از روش گمانه استفاده میکند.در این روش یک چاه به عمق 6 متر و به قطر 10 سانت حفاری میگردد و سپس یک میله مسی نمره 50به طول 6 متر قرار داده میشود.

 

طراحی و تنظیم لیست تجهیزات، کابل، سرکابل و … مورد نیاز جهت اجرای مدارات قدرت و فرمان و اتصال اجزای مختلف نیروگاه دیزلی

جهت اتصال دیزل ژنراتور به ترانسفورماتور نیازمند کابل فشار ضعیف خواهد و سطح مقطع کابل نیز با توجه به مقدار آمپراژ خروجی دیزل ژنراتور و آرایش کابل کشی انتخاب میگردد و همچنین جهت انتقال خروجی ترانسفورماتور به تابلو 20 کیلوولت نیاز مند کابل فشار متوسط خواهیم بود.

 

طراحی تابلو سنکرونیزاسیون

این تابلو فقط شامل برد های کنترلی و رله های فرمان خواهد بود در واقعیت سیستم کنترلی نیروگاه در این تابلو طراحی خواهد شد.

تابلو سنکرون با توجه انتخاب نوع برند برد کنترلی طراحی میشود.برد های کنترلی که در سنکرون کردن مورد استفاده قرار میگیرد بصورت زیر میباشد:

  • DEEP SEA
  • DEIF
  • COMAP
  • WOODWARD

 

جایگذاری دیزل ژنراتور

نصب دیزل ژنراتور ها با در نظر گرفتن حالت بهینه برای سیستم سوخت رسانی و ورود هوای تازه، خروج هوا گرم و دود، هر کدام از سازندگان استاندارد هایی دارند که در شکل زیر استاندارد نحوه نصب موتور های کامینز آورده شده است.

 

 

ارتفاع نصب مخزن اگزوز در حدود 1.8 متر باشد تا گرمای اگزوز به دستگاه وارد نشود و با عایق کاری میتوانیم از افزایش دمای نیروگاه جلوگیری کنیم.

به منظور کسب اطلاعات در مورد کیفیت توان دیزل ژنراتور میتوانید مقاله ژنراتور و هارمونیک را مطالعه کنید.

کارشناسان فنی این شرکت با استفاده تجربیات انجام پروژه های نیروگاهی و دانش فنی مرتبط، در طراحی تابلو های فشار متوسط، انتخاب دیزل ژنراتور با توان مورد نیاز بار مجموعه با استفاده شبیه سازی در نرم افزار های مربوطه، طراحی جانمایی دیزل ژنراتورها،طراحی و ساخت تابلو های سنکرون ، راه اندازی و اجرای عملیات سنکرونایزینگ یاری بنمایند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.